Doek! (première)

Liz Snoijink en Porgy Franssen
wo 9 okt ’24 20:00 - 21:30
wo 9 okt ’24
20:00 - 21:30
  • wo 9 okt ’24
    20:00 - 21:30
    Première
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Maria Goos’ klassieker ‘DOEK!’, die in 2011 de prestigieuze Toneel Publieksprijs won, is terug in het theater. Liz Snoijink en Porgy Franssen spelen de acteurs Lies Oorthuizen en Richard Berkhove. Op het toneel weten zij elkaar tot grote hoogten te stuwen, maar buiten het podium staat een destructieve kant een grote liefde in de weg, waardoor ze elkaar uit het oog verliezen.

Credits

tekst: Maria Goos | regie: Jan-Paul Buijs | spel: Liz Snoijink en Porgy Franssen

 

Wanneer diverse tegenspeelsters van Richard hun rol hebben teruggegeven in een gepland toneelstuk, wordt Lies ingevlogen om de voorstelling van een voortijdige dood te redden. De chemie tussen hen werkt nog steeds en niet alleen op het toneel. ‘DOEK!’ is voor elke acteur een uitdaging om te spelen: een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde. “Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten.” (GPD)

Website: Maria Goos

 

In de pers

Over eerdere versies van 'Doek!':

de Volkskrant
“Een drama in een komedie.”

GPD
“Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten.”

De Telegraaf
“De diepere laag geeft komische scènes en gevatte dialogen hun scherpe randje (…) op het puntje van je stoel.”

Het Parool
“Goos op dreef met bitse dialogen en oneliners.”

''Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord.'' - GPD