Korosh Shahbazi

MYSTIC

ICK Dans Amsterdam, Illusionary Rockaz Company en Amsterdams Andalusisch Orkest
wo 7 mei ’25 20:00
wo 7 mei ’25
20:00
  • wo 7 mei ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Voortbouwend op zijn eerdere werken, waarin Indiase levensbeschouwing en hindoestaanse cultuur uitgangspunten vormen, zoekt Shailesh Bahoran in ‘MYSTIC’ naar het universele van het mystieke. Hoe kan iets in verschillende culturen, in verschillende tijden, op verschillende plekken en bij verschillende mensen eenzelfde ervaring teweegbrengen?

Met een achtergrond in de hiphopcultuur gaat Bahoran in de samenwerking met ICK Dans Amsterdam op avontuur met dansers met een klassieke/hedendaagse achtergrond. Ook met de muziek en de spirituele aspecten van de cultuur van het Amsterdams Andalusisch Orkest wordt een kruisbestuiving gezocht. Zes muzikanten spelen live mee.

Shailesh Bahoran is een Surinaams-Hindoestaanse choreograaf, danser en theatermaker. Voor zijn voorstelling ‘Avatāra’ met de Duda Paiva Company ontving hij De Zwaan voor ‘Meest indrukwekkende dansproductie’. “Een heel precieze en poëtische dansvoorstelling waarin de eigenheid van de dansers kan schitteren”, schreef Theaterkrant. 

Website: ICK Amsterdam


Inleiding

19.00 - 19.30 uur | Spiegelcafé
Voorafgaand aan de voorstellingen wordt er een inleiding georganiseerd in het Spiegelcafé van de Stadsschouwburg. De inleider geeft een minicollege over de inhoud en het maakproces. Deze is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor de voorstelling. Let op: er is beperkt plek.

In de pers

Theaterkrant over ‘Avatāra’ van Shailesh Bahoran:
“Een heel precieze en poëtische dansvoorstelling waarin de eigenheid van de dansers kan schitteren.”

Dans op de rafelranden van een onwerkelijkheid.