Kings...come home

Kip Republic
di 12 nov ’24 20:00 - 21:20
di 12 nov ’24
20:00 - 21:20
  • di 12 nov ’24
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Kings...come home gaat over een gezin op zoek naar worteling. Nadat zij hun moederland hebben verlaten, komen ze aan in het westen waar zij verlangen naar veiligheid en geluk. Ze vinden midden in een veld een huis, trekken er in en maken het hun eigen thuis. Het is er warm, veilig en fijn... Totdat de muren beginnen te bewegen en het huis langzaam uit elkaar valt. Dit zorgt ervoor dat zij moeten vertrekken en door moeten reizen totdat ze weer een nieuwe plek vinden.  

Credits

regie Ira Kip co-Regie & Muziek Winston (Winne) Bergwijn regieassistent Nina Haanappel scenografie
Atelier Clement choreografie Faizah Grootens & Amel Parkinson Dramaturgie Ilgin Abeln

 

Politieke instabiliteit, klimaatverandering, economische en sociale onzekerheden, racisme, het zijn allemaal redenen voor vertrek en invloeden waartoe de mens zich steeds weer opnieuw moet verhouden. Dit zorgt voor een constante migratiestroom. Wat betekent het om ontheemd te raken? Terwijl het gezin verlangt naar een veilig anker, leidt de zoektocht naar een thuis tot een uiteenzetting van verborgen verhalen met actuele thema's. ‘Unpacking global blackness’, het afpellen van identiteit, diaspora breed, is wat de regisseurs Ira Kip en Winston Bergwijn willen vertalen naar de vloer.