De mens is een plofkip

Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt
vr 21 feb ’25 20:00
vr 21 feb ’25
20:00
  • vr 21 feb ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Zaal
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra per bestelling bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Voedselfabrikanten maken onze dagelijkse kost onweerstaanbaar met de combinatie van zoet, zout en vet. De supermarkt ligt tegenwoordig vol met zwaar bewerkt eten zonder voedingswaarde - ook van producten waar je het niet van verwacht. Het gevolg is ziekte en stijgende maatschappelijke kosten. Wanneer zijn we voedsel gaan verruilen voor dit soort fabriekseten? En hoe kan het anders?

Tijdens de avond De mens is een plofkip leert Teun van de Keuken je heel anders kijken naar de inhoud van je boodschappenmandje. Als maker van De Keuringsdienst van Waarde dook Teun jarenlang in de wondere wereld van de voedingsindustrie. Deze avond laat hij zien hoe de voedingsindustrie de mens tot een plofkip maakt.

Teun van de Keuken wordt geïnterviewd over hoe ons voedselsysteem compleet is veranderd. Maar hij biedt ook een alternatief. Wat zijn de ingrediënten voor een gezonde voedingsindustrie? De mens is een plofkip is een avond die hongerig maakt naar radicale verandering. Teun van de Keuken is journalist, columnist, podcaster en programmamaker. Hij is auteur van het recent verschenen 'De mens is een plofkip'.

De mens is een plofkip wordt geproduceerd door Haagsch College.

Maakt ons eten ons vooral ziek?